top of page

Rust, helderheid en veerkracht door hartcoherentie

Een eenvoudige, wetenschappelijk onderbouwde ademtechniek om jezelf weer in balans te brengen.

Je lichaam heeft een fantastisch systeem om met stress om te gaan. Het streeft van nature naar balans tussen actie en rust. In de huidige maatschappij komen er echter zoveel prikkels op ons af waardoor het lichaam amper de kans krijgt om de eigen herstelmechanismes in te zetten.

In hartcoherentietraining leer je jouw natuurlijke vermogen tot herstel optimaal in te zetten en leer je gezond met stress om te gaan. Simpelweg door op een specifieke manier te ademen.

Klaartje-20200901_1299'bw.JPG

Wat zijn de effecten  van  hartcoherentietraining ?  

  • Je voelt je rustiger.

  • Je kan je beter concentreren .

  • Je kan beter creatief en probleemoplossend denken.

  • Je hebt meer veerkracht t.o.v. stress en voelt dus een positief effect bij langdurige stress, burn-out en depressie.

  • Je kijkt anders naar de wereld. Je bent minder snel angstig of gealarmeerd.

  • Je leert anders om te gaan met de overload aan prikkels die op je afkomt. Een ondersteuning dus voor mensen met hoogsensitiviteit.

  • Je bloeddruk wordt beter gereguleerd (indien stress gerelateerd).      

  • Je weerstand tegen ziekten verhoogt omdat je je lichaam beter laat recupereren.

  • Hartcoherentie heeft een ondersteunend effect bij  regulering van bloedsuiker waarden en regulering van het lichaamsgewicht ( bijvoorbeeld bij emo- eten)

  • Hartcoherentie kan je ook helpen om anders om te gaan met ernstige conflicten en slechte herinneringen. Het is geen trucje om je snel beter te voelen. Het helpt je juist om naar je gevoelens te gaan, erbij te blijven en ritmisch te blijven ademen. Zo haal je stilaan de emotionele lading eraf zodat je vanuit een helder perspectief kan kijken.

Anker 2

Hoe verloopt een hartcoherentie-training in de praktijk ? 

De training wordt stelselmatig opgebouwd. Dat vraagt weinig van je dagdagelijkse tijd maar wel aandacht en commitment. Daarom is coaching zo belangrijk: als je weet wat het je juist brengt en waarom jij ervoor kiest, ben je extra gemotiveerd. Na een tijdje is het een nieuwe gewoonte die je mist als je eens een keertje overslaat.

Het traject bestaat minimum uit 4 sessies: 

01

02

Een sessie van 1 uur:

Hoe kan ik mijzelf in balans brengen? Wat is hartcoherentie en de functie van het hart? Hoe kan ik thuis zelfstandig oefenen en het zenuwstelsel volledig in balans brengen?

 

03

Een sessie van 1 uur

 

Wat is de rol van hormonen en wat is de invloed van emoties?  Hoe kan ik voorkomen dat ik overspoeld wordt door emoties en veerkracht opbouwen?  

04

Een sessie van 1 u

Toepassingen in je dagdagelijkse leven: hoe kan je hartcoherentie inzetten bij conflictsituaties, faalangst, acute stress…?

Een sessie van 1,5 u:

 

Hoe werkt je zenuwstelsel? Wat doet stress met je? Wat is de invloed van je ademhaling?   Hoe kan je “onthaasten”?

Tussen elke sessie zitten ongeveer twee weken. 

Dit schema is een basis die ik aanpas aan jouw situatie, vragen en valkuilen. 

Je kan dit hartcoherentietraject ook combineren met een bredere coaching rond stress of burn-out. In dat geval is het traject langer. In de eerste sessie bespreken we  welk parcours voor jou het meest aangewezen is.

Prijs: per sessie van één uur betaal je 60 euro. Je kan de training stoppen wanneer je wil. Een telefonisch kennismakingsgesprek is gratis en vrijblijvend.

Een afspraak maken? Graag meer info? 

Stuur een mailtje naar klaartjeascoop@gmail.com 

of bel via GSM-nummer 0499 38 43 02

Ik start altijd met een gratis vrijblijvende telefonische kennismaking zodat we beiden kunnen inschatten of je bij mij aan het juiste adres bent voor je vraag.

Ik werk samen met huisartsen en geef hartcoherentietraining als ondersteuning bij de behandeling door de arts. Als hartcoherentiecoach kan ik geen diagnoses geven. Hartcoherentie heeft wel een bewezen ondersteunend effect bij o. a. burn-out, chronische stress, angsten en depressie. Na de vier stappen in de training maak ik een verslag voor de huisarts indien je dat wenst.

Nood aan meer overzicht en balans?
Het antwoord ligt in je hart, ademhaling en hersenen

 Hartcoherentie beïnvloedt je fysieke en emotionele veerkracht en zelfs je perceptie van de werkelijkheid. In plaats van een tunnelvisie krijg je een meer relativerende blik. Er ontstaat een gezond 'So What'-effect: je verliest minder energie met piekeren en hebt meer drive om te doen wat werkelijk belangrijk voor je is.

 

Door op een specifieke manier te ademen, breng je je hart in een 'veilige' modus. Je hart en ademhaling gaan samenwerken in een ritmische cadans waardoor je brein je zenuwstelsel weer in balans brengt. Je maakt hormonen aan die je helpen ontspannen en die je cellen herstellen en vernieuwen. In je brein gaan je verschillende breincentra harmonieus samenwerken waardoor er ruimte komt voor een heldere kijk, voor creatieve ideeën en oplossingen.

bottom of page