top of page
Paardencoaching bij stress en burn-out
op weg naar meer rust en energie

In de wei bij de paarden kijk je anders naar jezelf dan thuis in je zetel: je kijkt door de ogen van een paard, komt gemakkelijker tot de essentie, ontdekt de patronen die je onrust geven. Bovendien geven paarden je oneindig veel groeikansen. En meteen wanneer je innerlijk een switch maakt, zullen ze dat bevestigen via hun duidelijke lichaamstaal. Zo krijg je instant feedback en weet je wanneer je in de juiste richting zit.

In dit traject krijg je een mix van gesprekken en oefeningen buiten de weide, net zoals in de in een traject zonder paarden, meer info daarover vind je hier. Daarnaast zijn er momenten waarop je in interactie gaat met de paarden. Nadien staan we stil bij hoe je je nieuwe inzichten kan meenemen in het dagelijks leven.

Getuigenis van Pia, mama van twee jongen kinderen en carrièrevrouw:

'Ik ben een denker, al mijn zorgen kan ik rationaliseren. Wat de paarden doen kan ik niet rationaliseren. Je kan er ook niet tegen liegen. Ze halen toch boven wat je echt nodig hebt. Alles en iedereen trekt aan je, dan ben je jezelf soms wat kwijt. Hier ga je terug naar je kern.'

Hoe zijn paarden een meerwaarde in een coachingstraject bij stress?

  • Bij stress, overspanning en burn-out heb je de neiging in je hoofd te leven met vaak negatieve toekomstscenario's of gepieker over het verleden. Paarden leven in het hier-en-nu en nodigen je uit om dat ook te doen. Piekeren is hen helemaal vreemd. Ze inspireren je om anders om te gaan met stressvolle situaties.

  • Paarden gaan niet mee in de verhalen die je over jezelf vertelt, ze willen je niet pleasen. Ze reageren op wie jij NU bent en alles wat je meebrengt. Ze spreken je aan op congruentie: wat je zegt, wat je buitenkant toont en wat er vanbinnen bij je leeft, is dat één geheel? Hoe meer je binnenkant en buitenkant één geheel mogen zijn, hoe meer energie er weer kan stromen.

 

 

Praktisch

Locatie: Koningshooikt of Boortmeerbeek

Prijs: 95 euro per sessie, een sessie duurt ongeveer 1,5 uur

Graag meer info?

Vraag gratis en vrijblijvend een telefonisch kennismakinggesprek aan

Bedankt voor de inzending!

  • Black Facebook Icon
bottom of page