top of page

 OPSTELLINGEN MET PAARDEN

 

Een opstelling met paarden is een intens moment om weer in contact te komen met je ‘onderstroom’: je emoties, je kernwaarden, datgene wat je energie geeft of je net blokkeert. Vaak zijn we ons niet bewust van onze eigen onderliggende dynamiek, het belang van gebeurtenissen in het verleden, zelfs in vorige generaties, en toch zijn deze van grote invloed op je energie en je interactie met anderen.

Paarden hebben de eigenschap deze onderliggende dynamiek aan te voelen en helder aan ons te laten zien. Ze wijzen ons op datgene wat we misschien liever op afstand houden, zodat we het kunnen zien en erkenning kunnen geven. Zo brengen ze weer beweging in wat gestagneerd is.

We vertrekken vanuit je vraag of thema. Het kan bijvoorbeeld gaan om een fysieke klacht waar je al lang mee zit, een gevoel van lusteloosheid of weinig vitaliteit. Of een keuze die je wil maken en die je maar niet kan maken. Of een relatie waarin je vastgelopen zit en waar geen beweging lijkt mogelijk te zijn. Het is ook prima als je zelf geen uitgesproken vraag of thema hebt en er ‘gewoon’ graag bij wil zijn als representant.

 

Touch Ground opstellingswerk is op dezelfde principes gebaseerd als een familie-opstelling. Wat maakt de opstellingen met paarden zo bijzonder?

  • De tastbare aanwezigheid van de paarden en de natuur maken dat we ons meer gedragen voelen. Je voelt de elementen (de wind, de lucht, de aarde) en de dieren om je heen. Je gaat gemakkelijker ‘uit je hoofd’ en maakt contact met je intuïtie.

  • De paarden staan mee in de opstelling. Zij zijn van nature meer dan ons in touch met wat er zich NU energetisch afspeelt in en rondom ons. Dat laten ze zien met hun aandacht, hun posities, hun bewegingen. Ze brengen zachtheid in de opstelling en blijven uit het oordeel, waardoor we vriendelijker naar onszelf kunnen kijken.

 

PRAKTISCH

Ik werk met individuele opstellingen of opstellingen in duo: je komt dus alleen of per twee.

Individuele opstelling: Eén of meerdere paarden, jij en ik… samen onderzoeken we een vraag of thema waar je naar wil kijken, 95 euro per sessie.

Duo-opstelling: Ieder krijgt een eigen opstelling. De ander is aanwezig als getuige en kan, indien de opsteller dat wenst, functioneren als representant, maar dat hoeft niet. Ieder kiest zijn of haar eigen thema, er hoeft geen verband te zijn. 

Locatie: Koningshooikt of Boortmeerbeek. Meer praktische info bij inschrijving. Prijs: 170 euro voor twee opstellingen.

 

Aanmelden kan via een mailtje

Inzicht in het verleden voor meer keuzevrijheid in het hier en nu

bottom of page